با حضور معاون اجتماعی وزیر بهداشت انجام شد:

افتتاح همزمان ۶۰ کانون سلامت محله ای در استان مرکزی

۰۸ مهر ۱۳۹۷ | ۱۳:۵۸ کد : ۱۰۹۸ اصلی
تعداد بازدید:۳۴۴۹۹
طی مراسمی با حضور دکتر ایازی معاون اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مسئولان استانی، ۶۰ کانون سلامت محله ای در استان مرکزی به صورت همزمان افتتاح شد.
افتتاح همزمان ۶۰ کانون سلامت محله ای در استان مرکزی

به گزارش خبرنگار وب دا مرکزی، معاون اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این مراسم، گفت: مشارکت اجتماعی و پایبندی افراد به وظایف و مسئولیت های فردی و اجتماعی یکی از ارکان مهم توسعه سلامت و رفع مشکلات این بخش در کشور است.

دکتر سید محمد هادی ایازی با اشاره به اینکه اجتماعی شدن سلامت، افزایش مشارکت های مردمی، همکاری بین بخشی، عدالت در سلامت و افزایش سواد سلامت را دنبال می کند، افزود: امروز ۷۵ درصد مشکلات حوزه سلامت توسط بخش های خارج از نظام سلامت قابل رفع است و اگر مشارکت اجتماعی حاصل شود، بسیاری از چالش ها رفع خواهد شد.

وی با اشاره به مصدومان و فوتی های ناشی از تصادفات جاده ای که نظام سلامت در بروز آن دخالتی ندارد، گفت: این تعداد مصدومان فشار بالایی را به بخش سلامت تحمیل می کنند و حتی خدمات رسانی را نیز تحت الشعاع قرار می دهند؛ اگر بتوانیم دستگاه های دیگر را برای اجرای مسئولیت های اجتماعی خود بکار گیریم بخشی از مشکلات حل می شود.

معاون اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: در حال حاضر سالانه ۳۶۶ هزار مجروح ناشی از تصادفات جاده ای ۱۰ هزار تخت بیمارستانی، معادل ۱۰ درصد تخت های موجود را به خود اختصاص می دهند، در حالی که اگر افراد به وظایف اجتماعی خود پایبند باشند از شمار این حوادث کاسته می شود و می توان این تعداد تخت را به دیگر بیماران اختصاص داد و بار مشکلات کاهش می یابد.

وی با اشاره به تاکید رییس جمهور بر اینکه هیچ دستگاهی در نظام جمهوری اسلامی وجود ندارد که به بخش سلامت مرتبط نباشد، تصریح کرد: مشارکت مردم در این راستا بسیار مهم است و باید مردم متوجه شوند که در گام اول باید خودشان به فکر سلامت خودشان باشند و اگر سلامت خود را محقق کنند، می توانند به سلامت دیگران نیز توجه کنند.

دکتر ایازی عنوان کرد: افراد در گام اول باید سبک زندگی سالم، عدم مصرف دخانیات، تغذیه سالم و تحرک لازم را مورد توجه قرار دهند تا مشکلات کاهش یابد، اما متاسفانه در این حوزه با مشکلاتی مواجه هستیم، برای مثال روز گذشته ۱۵ نفر به دلیل مصرف الکل جان خود را از دست دادند، ۶۰ نفر درگیر از کار افتادگی کلیه شدند و تعداد زیادی نیز بینایی خود را از دست داده اند و حتی یک استان در این خصوص به حالت آماده باش درآمده است در حالی که اگر افراد به وظایف خود پایبند باشند چنین مواردی بروز نمی کند.

وی با اشاره به ضرورت مشارکت ساختارمند به عنوان گام دیگر در بحث مشارکت اجتماعی، بیان کرد: مشارکت ساختارمند شامل فعالیت تشکل های مردم نهاد است؛ سالانه ۹۰ تا ۱۰۰ هزار نفر در کشور به سرطان مبتلا می شوند و در حال حاضر ۱۷۵ تشکل در این حوزه در کشور فعالیت دارند و بخش عمده ای از پیشگیری از طریق مشارکت مردم انجام می شود.

معاون اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به مشارکت در توسعه زیرساخت های نظام سلامت به عنوان یکی از ابزارهای مشارکت ساختارمند که با ساخت بیمارستان، مرکز بهداشت، خانه بهداشت و ... به کاهش کمبودها کمک شایانی می کند، اظهار کرد: سال گذشته هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان از سوی مردم به بخش سلامت کمک شده است که این رقم در سال ۹۵، هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان و در سال ۹۴ نیز هزار میلیارد تومان بود؛ همچنین در سال گذشته ۲۵ هزار تخت بیمارستانی افزایش یافت و ۴۸ هزار تخت در بیمارستان های دولتی توسط بخش خصوصی مرمت شد.

وی با اشاره به مشارکت آحاد مردم در کانون های سلامت، اضافه کرد: در کانون سلامت هر فرد بنا به فراخور موضوعات، عضویت در کانون های مختلف را انتخاب می کند؛ امروز ۵ میلیون نفر در کشور مبتلا به دیابت هستند و ۵ میلیون نفر نیز در آستانه ابتلا به دیابت قرار دارند که از این تعداد نیمی از بیماری خود مطلع نیستند و این کانون ها کمک شایانی به اطلاع به موقع از بیماری، پیشگیری و درمان مناسب می کند.

دکتر ایازی افزود: در حال حاضر ۹.۲۵ درصد جامعه سالمند است و به روزی خواهیم رسید که ۲۲ تا ۲۵ درصد جامعه به سالمندی می رسند و اگر از امروز به فکر نباشیم طی ۲ تا ۳ دهه آینده به چالش برمی خوریم و باید زیرساخت های کانون سلامت را ایجاد و توانمندسازی را دنبال کنیم.

معاون اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پایان گفت: امروز در تهران به منظور اجتماعی شدن سلامت، در سطح ۳۵۴ محله سه هزار و ۵۴۰ کانون سلامت ایجاد شده است که بزرگترین خدمت به جامعه سلامت را رقم خواهند زد و استان مرکزی نیز در این راستا پیشگام بوده است و امید است که این رتبه اول را حفظ کند و همه مردم عضو کانون ها باشد.

رییس مجمع نمایندگان استان مرکزی نیز در ادامه این مراسم، گفت: سازمان های مردم نهاد، تعاونی ها و بخش خصوصی در افزایش سلامت اجتماعی نقش آفرینی کنند.

مهندس علی ابراهیمی افزود: فرهنگ سازی در راستای افزایش سطح سلامت و تاکید برای اصلاح روش زندگی باید از اهداف مهم حوزه درمان و سازمان های مردم نهاد استان باشد.

وی اظهار داشت: سازمان های مردم نهاد باید به منظور افزایش سلامت جامعه افق های آرمانی و قابل دسترس تبیین کنند و در این حوزه پشتیبان و حامی دولت ها باشند.

نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: سلامت اجتماعی از مباحث مهم و ضروری جوامع بشری است که با گسترش تمدن و افزایش جمعیت با رویکرد شهر نشینی عمیق تر شده است.

وی ادامه داد: در اکثر کشورهای دنیا روند شهر نشینی جدید اتفاق افتاده و سلامت و رفاه اجتماعی را تحت تاثیر جدی قرار داده است.

مهندس ابراهیمی گفت: در شرایطی که بخش های مختلف در تهران بیمارستان های مجهز می سازند و بهترین کادر پزشکی را نیز به خدمت می گیرند، شهرستان شازند از برخورداری یک بیمارستان با کمترین امکانات محروم است که باید مورد توجه مسئولان و مقام عالی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گیرد.

رییس مجمع نمایندگان استان مرکزی در پایان اظهار داشت: متمرکز شدن امکانات در یک محل موجب شده تا مردم احساس نیاز کنند و در مناطق برخوردار به دنبال تامین نیازهای درمانی و بهداشتی باشند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در ادامه این مراسم، گفت: دود مشکلات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی کشور به چشم حوزه بهداشت و درمان وارد می شود.

دکتر حسن طاهراحمدی با اشاره به حمایت مجموعه تیم مدیریتی استان از اجتماعی شدن سلامت، بیان کرد: متاسفانه امروز در شرایط اجتماعی خوبی قرار نداریم و این امر تاثیرات خاص خود را در حوزه سلامت به جای گذاشته است.

وی با اشاره به طلاق به عنوان یک معضل اجتماعی که عوارض و عواقب خود را در سلامت جسمی و روانی افراد به دنبال دارد، گفت: امروز بواسطه عدم امنیت جاده ها، وسایل نقلیه و عدم رعایت ضوابط ایمنی شاید تصادفات هستیم که عوارض آن بر حوزه سلامت تحمیل می شود، همچنین عوارض زیست محیطی برخی اقدامات و مسائلی همچون مصرف نوشیدنی های غیرمجاز همچون الکل که اخیرا مشکل آفرین شده و حتی شب گذشته در یکی از استان ها ۱۲۰ مسموم برجای گذاشت و باعث فوت تعدادی شد، عوارض بسیاری را به این بخش تحمیل می کند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک، تصریح کرد: امروز متاسفانه به دلیل تغذیه نامناسب و عدم تحرک جامعه شاهد شیوع بیماری های غیرواگیر هستیم به طوری که امروزه ابتلا به این بیماری ها در کشور ۲۳ درصد نسبت به متوسط جهان بالاتر است و این امر باری را بر دوش حوزه سلامت گذاشته است که اگر تمام امکانات را به این حوزه سوق دهیم هم نمی توان شرایط را کنترل کرد؛ افزایش این بیماری ها مشکلات اجتماعی، جسمی و روانی بسیاری را رقم زده است و اینجاست که اهمیت کانون سلامت محله مشخص می شود.

وی بیان کرد: اگر همگی ما دست به دست هم بدهیم، قطعا امکان فائق آمدن بر مشکلات وجود خواهد داشت؛ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به تنهایی امکان رفع ۲۰ درصد مشکلات را دارد.

دکتر طاهراحمدی با اشاره به برگزاری ۱۳ مجمع سلامت با حضور چهار هزار و ۴۰۰ نفر در استان مرکزی، افزود: امروز شاهد افتتاح ۶۰ کانون سلامت محله در استان هستیم و تلاش بر این است که تا پایان سال این تعداد به ۱۰۰ کانون افزایش یابد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک در پایان گفت: دولتمردان باید به اجتماعی شدن سلامت اهمیت دهند و از طرفی با ایجاد کانون های سلامت محله ای اصلاح وضعیت موجود را در دستور کار قرار دهند.

فرماندار شهرستان شازند نیز در ادامه این مراسم گفت: این شهرستان در حوزه بهداشت وضعیت مناسبی دارد، اما در حوزه درمان به علت کمبود پزشک عمومی و متخصص با تنگناهایی مواجه است.

مصطفی عرب افزود: با ساخت بیمارستان 160 تختخوابی که با مشارکت پتروشیمی شازند در حال انجام است، این نقیصه نیز برطرف خواهد شد.

وی اظهار داشت: مشارکت اجتماعی در همه زمینه ها اجتناب ناپذیر است و دولت به تنهایی نمی تواند بازیگر اصلی حوزه توسعه باشد.

فرماندار شازند تصریح کرد: فرآِیند توسعه بدون بهره گیری از همه ظرفیت ها به ویژه توانمندی های بخش خصوصی محقق نمی شود.

عرب در پایان بیان کرد: دولت باید نقش سیاستگذاری و راهبری را فراهم کند و بخش خصوصی مسئولیت اجتماعی را به سرانجام برساند.

کلیدواژه‌ها: معاونت اجتماعی وزارت بهداشت وزیر بهداشت دکتر ایازی کانون سلامت